waarom blogs schrijven
door: David Blog

Waarom Bloggen in 2021?
7 Redenen om Blogs te schrijven!Wil je als bedrijf meer en beter gezien worden? Ga dan blogs schrijven!
Er zijn verschillende platformen waar je gratis blogs kan posten, maar wat je wilt is een eigen website waar je een blog op hebt staan. Zo kun je je bedrijf flink laten groeien. Blogs schrijven helpt je website hoger komen in google. Als aan de SEO (Search Engine Optimization) van je site wilt werken is het schrijven van blogs dus een slimme stap.

Heb je nog geen website? Of wil je een nieuwe website laten maken?
Neem dan contact met mij op en ik help je verder.

Hoewel er steeds meer mensen blogs schrijven en er dus steeds meer blogs bijkomen op het wereld wijde web, wordt er ook steeds meer gezocht op google. Er zijn dus veel mensen in jouw doelgroep die jij kan helpen met jouw kennis en je zo naar je website kunt leiden. Probeer zo veel mogelijk verschillende onderwerpen aan te snijden die jouw doelgroep interessant kan vinden.
Lees ook mijn blog: hoe schrijf ik een blog

Ik geeft je hieronder 7 redenen waarom het schrijven van een blog kan bijdragen aan de groei van je website, en je bedrijf.


1. Google ziet content


Google gebruikt slimme robots om zoekresultaten te ranken.
Schrijf je blogs? Dan heb je op jouw site verschillende artikelen staan over allerlei aspecten uit jouw vak. Je licht onderwerpen uit en biedt je doelgroep informatie aan, zo geef je ze een diepgaande blik op jouw vakgebied. Met andere woorden, er staat veel informatie op jouw website.

Als de google robots zien dat jij waardevolle content levert, wordt jouw site door google als een waardevolle site gezien. Zo kom je dus hoger in google.
Lees ook mijn blog: hoger komen in google voor meer tips om hoger te scoren in de google zoekresultaten. Als je iemand wilt inhuren die jouw website nog hoger in google krijgt kun je kijken op de pagina SEO specialist Almere.


2. Bloggen maakt je site dynamisch


Google ziet dat je site leeft, want er wordt regelmatig nieuwe content gepost. Je breidt je site uit met steeds meer (zoek)woorden en pagina's, zo wordt je site steeds groter.
Je website is voor google dus geen statische site die alleen maar ouder wordt, maar een dynamische site die steeds meer groeit. Dit aspect helpt je ook hoger komen in google.


3. Meer publiek naar je site


Als je blogs schrijft die jouw doelgroep interessant vindt kan je via verschillende zoekopdrachten publiek naar je site trekken. Als je bijvoorbeeld een bedrijf bent dat paarden zadels verkoopt, kun je verschillende blogs schrijven over alles dat met paarden te maken heeft. Schrijf bijvoorbeeld een gedetailleerde blog over wat springpaarden het best te eten kunnen krijgen om hun performance te maximaliseren. Zo kunnen mensen die deze vraag intypen op google op jouw site terecht komen omdat je ze antwoord geeft op die vraag. Dit zorgt sowieso dat google ziet dat er verkeer naar je site is, dat is altijd goed voor je google ranking, en misschien kun je deze personen zelfs interesseren in een van de springzadels die je verkoopt.


4. Bloggen houdt je scherp


Ook voor jezelf is het goed om te bloggen. Je dwingt jezelf namelijk om je te verdiepen in je eigen vak. Zo blijf je scherp en zal je zien dat je zelfs regelmatig je eigen kennis verruimt.

Probeer creatief na te denken waarover je een blog gaat schrijven, en waarom je een bepaald onderwerp aansnijdt.
Een mooie combo is een blog schrijven over een onderwerp waar je meer over wilt leren. Zo doe je eerst flink wat research om meer te weten te komen, en schrijf je daarna je bevindingen op in een blog. Op deze manier blijft de informatie ook bij jezelf beter hangen.


5. Je maakt een goede indruk


Je laat een potentiele klant zien dat je weet waar je over praat. Als je laat zien dat je kennis hebt die een ander niet heeft word je eerder gezien als expert. Als de concurrent geen blogs schrijft spring je er in dat opzicht al snel bovenuit..

Let er wel op dat je in je achterhoofd blijft houden wie je doelgroep is. Het heeft geen zin om vakjargon te gebruiken die je doelgroep niet snapt alleen maar om te doen alsof je een expert bent.
Zorg juist dat je de bezoekers van jouw website het gevoel geeft dat jullie op één level zitten, en dat je ze in normale taal kan helpen. Zo zal een potentiële klant eerder voor jou kiezen.


6. Je helpt andere mensen


Door jouw kennis te delen en een goede blog te publiceren kun je iemand anders nieuwe dingen leren. Veel mensen tikken hun vraag tegenwoordig in op google en jij kunt deze mensen helpen door ze zo goed mogelijk antwoord te geven op hun vraag. Naast meer bezoekers naar je website kan jouw persoonlijke inzicht erg waardevol zijn voor een ander, je kunt er dus echt mensen mee helpen. En zeg nou zelf, een beetje extra positieve karma kan nooit kwaad toch?


7. Social media boost


Het is goed om voor je bedrijf ook social media pagina’s aan te maken.
Waarom? Zo kun je nieuwe mensen bereiken en naar jouw website leiden, plus je kunt hier al je blogs op posten wanneer je een nieuwe blog hebt geschreven. Zo creëer je op social media weer een extra kanaal om steeds bij je doelgroep op te vallen en weer nieuwe mensen te bereiken.
Je kunt mij ook volgen op Instagram en Facebook. Als je mij een berichtje stuurt zal ik je terug volgen 😉.Ik hoop dat ik je met de bovenstaande redenen heb kunnen laten zien waarom het schrijven van een blog een flinke toevoeging op de website van jouw bedrijf kan betekenen.

Wil je een blog op je website hebben, maar heb je zelf geen tijd om regelmatig een blog te schrijven?
Ik kan je helpen!

Ik kan waardevolle blogs schrijven voor op je website.
Alle teksten die ik schrijf zijn geoptimaliseerd om zo goed mogelijk opgepikt te worden door google.

Wil je dat ik je help? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
× WhatsApp