hoger komen in google
door: David Blog

Hoger komen in Google!
10 SEO Tips voor 2021Vroeger kon je om hoger te komen in google klakkeloos pagina’s volgooien met de zoekwoorden waarop je gevonden wilde worden. Nu anno 2019 gaat het om interessante behulpzame pagina’s met teksten die geschreven zijn met oog op de gebruiker.

In deze blog geef ik je 10 tips hoe je je site SEO proof kunt maken en help ik jou hoger komen in google.


1. Focus je op de gebruiker


Let bij het schrijven van de teksten op je website op het oog van de gebruiker. Zorg dat je tekst duidelijk is en direct overzichtelijk weergeeft waar de gebruiker naar op zoek is. Lever vooral kwaliteit content en vind de juiste balans van zoekwoorden als je een tekst schrijft.

Lees ook mijn blog: Hoe schrijf ik een blog om meer te weten te komen over de juiste hoeveelheid zoekwoorden die je moet gebruiken in een tekst.


2. Test zoekwoorden


Zoek uit welke zoekwoorden jouw doelgroep intikt op google. Een handige tool om te gebruiken is Ubersuggest. Je kunt hier zien wat de zoekvolume van een bepaald zoekwoord is en wat de moeilijkheid (concurrentie) van het zoekwoord is. Zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage moeilijkheid zijn het aantrekkelijkst. Laat de term “zoekwoorden” je niet verwarren, het gaat niet om 1 enkel woord, maar een combinatie van woorden. Bijvoorbeeld “Hoger komen in google”


3. Ga Bloggen


Een blog helpt aanzienlijk om verkeer naar jouw website te krijgen. Schrijf interessante blogs die aansluiten op jouw doelgoep. Zo trek je mensen naar je website die jouw producten of diensten wellicht interessant vinden. Ook creëer je verkeer naar je website wat aan google laat zien dat mensen jouw site interessant vinden. Als je wilt gaan bloggen lees dan mijn blog: Hoe schrijf ik een blog.


4. Linkbuilding


Ik heb het over een link zoals “website laten maken”. Linkjes op je website helpen je hoger komen in google. Hiermee wordt je site door google namelijk levendiger beoordeeld. Overdrijf het niet, maak het vooral je gebruiker makkelijk om via linkjes in je teksten weer op plekken te komen waar de gebruiker ook daadwerkelijk wilt komen.

Gebruik interne links: dit zijn links naar andere plekken op jouw website.
Gebruik externe links: dit zijn links naar andere sites.

Gebruik bij je linkje een klikbare tekst die laat zien waar de pagina naar linkt.

Juiste toepassing van linkbuilding: Wil je een website laten maken?
Onjuiste toepassing: Een website laten maken? Klik hier


5. Backlinks


Naast linkbuilding helpen backlinks je ook hoger komen in google. Backlinks zijn linkjes op andere sites die naar jouw site linken. Hoe hoog je rankt in google hangt af van 2 factoren: het aantal backlinks naar je website & de waarde van een website die naar jouw website linkt. Hoe populairder de site die naar jouw site linkt, hoe hoger jij in google komt te staan.


6. Social Media


Maak social media accounts aan voor je bedrijf, een actief Instagram en een Facebook account laten google (en de rest van de wereld) zien dat je bedrijf leeft. Ook kun je op deze social media accounts een linkje naar je website plaatsen, zo heb je je eerste backlinks al binnen!


7. Website optimalisatie


Een website bouwen is 1 ding, zorgen dat hij goed geoptimaliseerd is voor google is een ander kunstje. De manier waarop een website is opgebouwd speelt ook een grote rol om hoger te komen in google. Zorg voor een juiste opbouw en een schone code die google makkelijk kan doorspitten. Alle websites die ik maak zijn geoptimaliseerd voor google.


8. Smartphone optimalisatie


Zorg voor een responsive website, dit houdt in dat je website geoptimaliseerd is voor je smartphone. Omdat websites steeds vaker via een smartphone bekeken worden, vind google het belangrijk dat een website geoptimaliseerd is voor je telefoon. Een responsive website helpt je dus ook hoger komen in google. De sites die ik maak zijn standaard geoptimaliseerd voor smartphones.


9. SSL Certificaat


SSL Staat voor: Secure Sockets Layer. Het zorgt ervoor dat verbindingen met je website versleuteld worden. Als je een actief SSL certificaat voor je website hebt dan staat er bij je webadres niet http:// maar https://, en je krijgt een slotje naast je website in de adresbalk. Google verkiest veilige verbindingen boven onveilige verbindingen, met een actief SSL certificaat zul je dus hoger komen in google. Een SSL certificaat kun je gewoon aanvragen bij je webhosting bedrijf, vaak kost dit extra. Kwaliteitwebhost heeft ook interessante hosting pakketten met ssl certificaat en seo tools.


10. Unieke Content


Last but not least: Steel geen teksten van andere sites, ome google ziet dit en vindt dit niet leuk. Zo kom je niet hoger in google maar krijg je juist strafpunten. Google weet namelijk wie de tekst eerder online had staan, en jij zult minpunten krijgen als je teksten van andere sites kopieert.Als je bovenstaande tips toepast zul je zien dat je website snel stijgt in google.

Uiteraard heb ik als webspecialist ook nog geheime SEO recepten in mijn keukentje. Deze zijn het geheim van de chef.
Wil je dat ik je help om jouw website een zo hoog mogelijke SEO boost te geven? Neem dan contact op met mij of bekijk de pagina SEO Specialist Almere.

Contact
× WhatsApp